Saturday, July 13, 2013

Roti Lapis Daging Berkeju


-------------------------------
Bahan-bahan untuk inti
-------------------------------
300gm daging cincang @ 4 kpg dading burger (dihancurkan) kalau nak daging lebih blh tmbh lg..
2 ulas bwg putih
1 biji bwg besar
1/2 paket perencah daging black paper maggi
sedikit air
garam n gula
minyak

12kpg roti
3biji telur
200ml susu fresh
8kpg slice cheese
cheddar diparut
* sayur2 ikut suka

-----------------------------
Cara-cara penyediaan
-----------------------------
1. Untuk inti
~Pnskan minyak
~tumis bwg putih mskkan bwg besar n daging... grg hingga daging empuk.
~kemudian masukkan perencah black paper dgn sedikit air... masak sehingga daging msk n kering.
~ketepikan n biar sejuk.

2. Untuk Roti lapis
~Sapukan keseluruhan bekas tahan panas dgn butter or mentega
~bancuhkan telur dgn susu sehingga sebati
~celup roti kedalam bancuhan susu td dan susun dlm bekas. buat sehingga penuh bekas utk tingkat yg pertama.
~tuang kan separuh dr inti tadi keatas roti n ratakan. kemudian susun slice cheese keatas daging.
~tutup dgn lapisan roti yg dicelup seperti lgkh pertama td...
~Ulang proses yg sm... 
~Lastly tabur chesdar parut kat lapisan atas sekali..
~jika ada lebihan telur just siram diatas roti supaya x membazir...
~bakar dalam oven yg telah dipanaskan pada sushu 180c lebih kurang 35-40 mnt( sehingga masak)
~kuarkan dari oven sedia utk dihidang..

Selamat Mencuba..

Sharing with luv 
>Engineer Anna surie<

No comments:

Post a Comment

Komen Disini